top of page

Mi is az a Ceremóniamester?

Frissítve: 2020. febr. 11.


Gyakran ismételt kérdések a Ceremóniamester vs. Vőfély témában.

   A nagy nap levezénylésének egy új, egyre közkedveltebb módja, ha ceremóniamesterre bízzuk esküvőnk lebonyolítását.

    A ceremóniamester segédkezik az esküvő előkészítésében is, szem előtt tartva az ifjú pár igényeit már a kezdetektől fogva. A rutin, melyet az évek során szereztem rendelkezésetekre bocsátom, segítek nem csak a lebonyolításban, de a tervezés folyamatában is. Ha nem tudjátok, hogy az esküvői szolgáltatók tengeréből kire essen a választás, vagy még tippetek sincs, hogy ki legyen a fotós, videós, vagy szertartásvezető, hozzám ilyen esetben is nyugodtan fordulhattok. Rengeteg olyan szolgáltatóval vagyok kapcsolatban, akikért tűzbe teszem a kezemet. Nem tudjátok, hogy mi az etikett egy-egy helyzetben? Nem szeretnétek senkit megbántani azzal, hogy rendhagyó módon intéznétek el a lánykikérést? Csak egy telefon és javaslatokkal élek a megoldással kapcsolatban.


Mivel életetek egyik legfontosabb napjáról van szó,

a bizalom nagyon fontos tényező.


    A nagy napot együtt sok jókedvvel töltjük majd meg, az Én dolgom az előre megbeszélt menetrend betartatása a násznéppel úgy, hogy lehetőség szerint a vendégsereg ne érezze azt tolakodónak, sürgetőnek. Fontosnak tartom, hogy az emberek, akik titeket jönnek majd megünnepelni, mindig tudják, hogy mi fog történni, hogy senki ne maradjon le semmiről egy rosszul időzített dohányzás vagy telefonhívás miatt.

Az esküvő előtti előkészületekben való aktív részvétel, egy forgatókönyv össze-állítása akár már hónapokkal a nagy nap előtt, tanácsok, tippek, amelyekkel sok kellemetlenséget lehet megelőzni, már-már esküvő szervezői titulust érintő munkásságok, azok a tényezők, amelyek az esküvő gördülékenységét segítik elő. Ezek a részletek, párosulva a fiatalos lendülettel, spontaneitással és a váratlan helyzetek higgadt kezelésével teszik, az általam képviselt ceremóniamesterséget egyedivé.


Összefoglalva:


  • A ceremóniamester az esküvő előkészítése és lebonyolítása során tanácsadóként és vezetőként dolgozik együtt a párral az esküvő sikeréért.

  • Az esküvő forgatókönyvének elkészítésében támpontokat ad, hogy tartalmas, de ne túlszervezett legyen az esküvő.

  • Az esketési szertartásokkal, a hagyományokkal, a protokollal kapcsolatban megfelelő tanácsokkal látja el a párt, hogy szabadon dönthessenek, mely elemeket hogyan alkalmazzák.

  • A ceremóniamester tudja, hogy nem ő a főszereplője az estének. Jelenléte meghatározó, de nem veszi el a figyelmet a párról. Minden megszólalásának oka és célja van.

  • Megjelenésében és beszédstílusában az urbanizált formákat követi.

  • Az általa levezényelt programok szórakoztatóak, modernek, elegánsabbak, mint a Vőfély hagyományos, népies eredetű játékai. A résztvevők számára még véletlenül sem kellemetlenek vagy illetlenek.

27 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page