Rusztikus hangulatban!

Frissítve: 2020. feb 11.


Egyre népszerűbb a hazai pároknál, hogy az esküvőjüket valamilyen stílus mentén szeretnék megvalósítani. Ez nem jelent feltétlen több kiadást, inkább több tervezést igényel. A végeredmény egy olyan összhang, amely – mivel tükrözi a pár egyéniségét – egységes, stílusos, hangulatos, s nem utolsó sorban otthon érzik magukat benne. A részletek megtervezése örömet jelent számukra, sokszor saját maguk készítenek el dekorációs elemeket, s látszik rajtuk, hogy mennyire élvezik a nagy napon a látványt.


Sok-sok stílus van az esküvő világában is , a tavalyi évben kedvelt volt a rusztikus esküvő.

Igazi rusztikus esküvőt vidéken egy pajtában tudom elképzelni. Ha becsukom a szemem s elképzelem ezt a helyszínt, egy virágos rétet látok körülötte, a teremben mécseseket, zsákvászonnal terített asztalokat, mezei virágokat és farönk kiegészítőket. A stílus magánban foglalja a természet közelségét, otthonosságot sugároz, visszafogott elegancia, lágyság jellemzi. A stílus Angliából indult, a vidéki házak hangulatát idézi meg.

Maga a szó jelentése: durván megmunkált felületet jelent, vidéki, falusias stílusra utal. A rusztikus enteriőrre a natúr, bézs színek a jellemzőek , mintásat nem igazán alkalmaz, szívesen használ durván megmunkált kezeletlen fát, bőröket, zsákvásznat, gyapjút.Ennél a stílusnál sok mindent meg tudtok magatok is csinálni, pl. meghívók, mécsestartók, fotófal.


Nézzük egyenként, melyik elemben hogyan tudjátok ezt megjeleníteni!

Meghívó

A rusztikus esküvői meghívóban a föld színeket és a természetes anyagokat részesítsétek előnyben. Készülhetnek zsákvászonból, a zsineggel, visszafogott csipkével díszítve. Bele illeszthettek régies stílusban készült fotókat magatokról. Díszítő motívumként használjátok a mezei virágok képeit, vagy fakérget. Amikor megkapják vendégeitek a meghívókat, sejteni fogják, hogy milyen stílusú esküvőtök lesz.

Információs felületek

Érkező vendégeiteket tájékoztassátok már a helyszínre vezető úton stílusosan, szalmába helyezett fa útjelző táblákkal . Amikor megérkeznek köszöntsétek őket hasonlóan, tegyetek a táblák alá vödörbe, vagy bádog locsolókannába helyezett virágcsokrokat.

Vendégfogadás

Keressetek olyan helyszínt, ami kapcsolatban áll a természettel, nagy kert tartozik hozzá, szép fákkal, virágokkal. A vendégeket fogadjátok ízlésesen kínált, jégbe hűtött limonádéval , mini falatkákkal, mini hamburgerrel, mini hot-doggal, helyben frissen kemencében sült pogácsákkal.

Kültéri dekoráció

A vacsora helyszín bejáratát dekorálhatjátok nagyméretű fa boroshordókkal, amelyek szolgálhatnak vendégváró asztalként, vagy tehettek bele nagy mezei virágcsokrot. Állítsatok fel létrát, amelyre cserepes virágokat valamint befőttes üvegben elhelyezett mécseseket tehettek. Két létra közé kikötött madzagra felrakhatjátok az ültetési rendet is.

Helyszíni ceremónia

Természetesen egy ilyen helyen a ceremónia csak is kültéri lehet, árnyas fák alatt, madárcsicsergéssel kísérve. Az oltár egyszerű legyen, natúr fából, amelyet lenvászonnal és apró mezei virágokkal dekorálhattok. A vendégeket ültethetitek egyszerű fapadra, bátrabbak, lenvászonnal letakart szalmabálákra. A bevezető utat dekorálhatjátok mécsesekkel, virágokkal. Ha szereted a fa kiegészítőket, akkor az út mellé a virágokat farönkökre is rakhatod. A bevonulási útvonal elejére egy régi fa ajtót is tehetsz.

A szertartás asztalára zsákvásznat tegyetek. A széketekre ugyanebből az anyagból kössetek masnit, amelybe egy kis csipkét is bele csempészhettek.

Koszorúslány ruhák, kiegészítők

A koszorúslányok ruhája vidékies, csipkéből készüljön , pasztell színekben. A gyűrűt hozhatják fa gyűrűtartóban, amelyet akár a vőlegény is elkészíthet, vagy zsákvászonból és csipkéből készített gyűrűpárnán, amelyet a menyasszony is meg tud varrni.

Menyasszonyi ruha, kitűzők

A menyasszony ruhája egyszerű vonalvezetésű legyen, anyaga lehet csipke. A vőlegény ruhájához jobban illik a világos bézs szín, mint a sötét színek.

A vőlegény kitűzője harmonizáljon a menyasszony csokrával