top of page

Viaszpecsét - Hogyan készítsek viaszpecsétet!?

Frissítve: 2020. febr. 11.


Esküvői meghívó

   Minden alapanyag és kötelező kelléked megvan a viaszpecsét gyártáshoz, mégsem tudod hogyan fogj neki? Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani neked, elkalauzolunk a pecsétek és viaszok izgalmas világába!

Milyen kellékekre és alapanyagokra lehet szükséged?

Kötelező kellékek:

viasz rúd vagy granulátum, pecsét, teamécses, viaszöntő kanál

meghívó, ajándékcsomag vagy egyéb tárgy,

amit pecséttel akarsz díszíteni

Jó ha van:

sniccer vagy kés, sütőpapír, kanál tartó állvány

Extra kiegészítők:

zsineg, szárított virágok, kétoldalú ragasztó, csillám

Viaszpecsét készítés - Lépésről lépésre!


Esküvői meghívó

1. lépés


  Készíts elő minden olyan eszközt amire szükséged lehet, a munkafelületed takard le újsággal vagy sütőpapírral, hogy az esetle-gesen lecseppenő viasz ne okozzon kárt.


2. lépés


  A viaszoló kanalat tisztítsd meg és töröld szárazra, a viasz rudat, sniccer vagy kés segítségével feloszthatod 5-6 egyenlő részre, így a későbbiekben könnyebb lesz az ada-golás, de hagyhatod egyben is. A granulá-tumokat porciózd ki egy kanálba 3-5 kis viaszgranula mehet.


Minél nagyobb a pecséted annál több viaszra lesz szükséged. Mi az adagok kimérésénél egy átlagos 24 mm átmérőjű pecsétnyomót vettünk alapul.


3. lépés

   A teamécsest gyújtsd meg és a viaszöntő kanalat tartsd a láng fölé, ha van állványod, akkor azt is használhatod, ha nincs akkor egy pohár is megteszi. A kanálba tedd bele a kiadagolt viaszt vagy a viaszrúd végét nyomd a öntőkanálba addig, amíg a kívánt mennyiség fel nem olvad.

   Amennyiben kanócos viaszrudat használsz magát a kanócot meggyújtva csöpögtetheted az anyagot a kívánt felületre.

  A felolvasztott viaszt öntsd a meghívó borítékodra vagy amire szeretnéd!

Ha például nem szeretnéd egyből a boríték-okra önteni a viaszt, sütőpapírra vagy márvány lapra is kifolyathatod az anyagot. Így az száradás után fel tudod szedni a pecséteket és kétoldalú ragasztóval felragaszthatod azokat a végleges helyükre.

Ha sütőpapíron vagy márványlapon készíted el a pecséteket, később a nem annyira tetszetős darabokat, felolvaszthatod és újra hasznosíthatod!

Esküvői meghívó

4. lépés

  A kiöntött viaszra helyezd rá a pecsétet, nem kell nyomni elég a pecsét saját súlya, várj 3-4 másodpercet majd óvatosan mozgasd meg a pecsétet, és emeld el a viaszról. Kész is vagy nincs is más dolgod mint ezt a műveletet jópárszor megismételni.

5. lépés

  Ezt a lépést csak akkor kell megcsinálnod, ha sütőpapíron vagy márványlapon dolgoztál, a pecséteket óvatosan pattintsd le a helyükről és a hátoldalukra ragaszd fel a kétoldalú matricát majd azzal a kívánt végleges helyre.


Ha már az alap pecsételés jól megy, íme néhány kreatív ötlet,

amivel feldobhatod a pecséteket!

Keverd a viaszokat

Esküvői meghívó

A viaszok keverésével érdekes színátme-neteket hozhatsz létre garantáltan egyedivé téve a pecséteket.

Többféle granulátumot keverhetsz össze, de akár a viaszrudakból is tudsz egyszerre több színűt használni, kombinálhatod a matt és a fémes anyagokat.


Ha egy kis extra csillogásra vágysz, csillámot is szórhatsz a viaszra pecsételés előtt.Szárított virágok

Szárított virágokat, leveleket applikálhatsz a pecsétekbe, így még elbűvölőbbé téve azokat.

Szalagok és zsinegek

A csomagokat, vagy épp borítékokat átkötheted zsineggel vagy elegáns szalagokkal, majd ezekre kerülhet a pecsét, az eredmény garantáltan elegáns lesz!

Csokoládé pecsét


   Igazán exkluzív és elegáns köszönőajándékot készíthettek vagy dekorálhatjátok az esküvőn felszolgált desszerteket!


Néhány termék, ami érdekelhet:

Viaszpecsétek egyedi mintával

   Meghívótok igazán egyedi kiegészítője lehet egy a nevetekkel ellátott vagy épp egy egyedi mintával gravírozott viaszpecsét. A pecséteket rövid határidővel teljesen a Ti elképzeléseiteknek megfelelően készítjük. A pecséthez rengeteg színből válogatva választhattok viaszokat. A pecsételés nagyon klassz időtöltés és nem mellékesen meghívótok még személyesebbé válik az által, hogy Ti magatok készítitek egy részét.

Esküvői meghívó

Névre szóló fa nyomdák egyedi mintával

   A visz pecsétekhez hasonlóan a meghívótok igazán egyedi kiegészítője lehet egy fa nyomda is. Természetesen a nyomdánál is lehetőség van a nevetek, az esküvő dátumának vagy épp egy egyedi mintának a megjelenítésére. A viszpecséttől kicsit nagyobb méretű nyomdák, több grafikai elem megvalósítására adnak lehetőséget. Rövid határidővel és teljesen a Ti elképzeléseiteknek megfelelően készítjük. A pecséthez rengeteg színből válogatva választhattok tintát. A pecsételés nagyon klassz időtöltés és nem mellékesen meghívótok még személyesebbé válik az által, hogy Ti magatok készítitek egy részét. A meghívókon kívül, kiegészítő kártyákhoz, a megfelelő tinták használatával, akár textilek nyomdázására is alkalmas, így remek köszönőajándékokat is készíthettek vele.

Esküvői meghívó

További részleteket és Meghívóinkat itt találod!

2 941 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page