top of page

Esküvő ceremóniák - A gyertyaceremónia alternatívái


Mitől válhat esküvői szertartásotok igazán egyedivé és hangulatossá?

A válasz a a Ti személyiségeteket tükröző ceremóniában rejlik.

A polgári- és az egyházi szertartáson minden apró mozzanat azt kívánja jelképezni, hogy attól a perctől kezdve, hogy kimondtátok az igent, életetek örökre összefonódik. A két külön élet, a sok keresés, hogy megtaláljátok életetek párját, most véget ér, nem kell tovább várnotok. A szertartás még egyedibbé és hangulatosabbá tudjátok tenni valamilyen rátok jellemző, Titeket meghatározó ceremóniával.


A gyertyaceremónia szerves része a templomi szertartásnak is. A menyasszony és a vőlegény egy-egy gyertyával közösen meggyújtanak egy harmadik gyertyát, a ceremónia keretein belül, ezzel a két ember eggyé válását, közös életüket szimbolizálva. A polgári szertartás keretein belül a klasszikus és letisztult fehér gyertyák helyett választhatunk különböző színű a menyasszonyt és a vőlegényt külön szimbolizáló színeket. Viszont arra ügyeljünk hogy a gyertyák formája és színvilága harmonizáljon az esküvő stílusával, tükrözze annak hangulatát.


Tipp: A gyertya ceremóniát csak beltéri szertartáson érdemes választani. Szabadtéri szertartáson ugyanis fennáll a veszély, hogy nem sikerül a szél miatt meggyújtani a közös gyertyátokat, vagy folyamatosan elalszanak a különálló gyertyák.


Amennyiben úgy érzitek Nektek valamilyen más ceremónia jobban tetszik vagy hozzátok jobban passzol esetleg szeretnétek kipróbálni egy eredeti friss ötletet, akkor ez a kis összefoglaló nektek szól!


Homokceremónia

Esküvői szertartás - homok öntés

Esküvői homokceremónia a polgári- és az egyházi szertartás része is lehet, különösen abban az esetben, ha a gyertyaceremóniát szeretnétek kiváltani, kültéri helyszín esetén. A ceremónia keretein belül a pár színes homokot szór egy üvegedénybe vagy bármilyen tároló alkalmatosságba, ami az addigi két külön életet és azok egyesülését jelképezi. A két különböző színű homok külön-külön jelképezi a férfit és a nőt. Először a vőlegény szór egy keveset az edénybe a homokból, majd a menyasszony, ezt ismételgetve alakítanak ki egy réteges mintázatot vagy egyszerre is tölthetitek a homokot, ami nagyon látványosan fog keveredni. Az edényt vagy a tároló dobozt lezárva igazi műalkotást jön létre, amit később az ifjú pár otthona díszekét is kitehet emlékbe.


Tipp: A Neveteket, az esküvőtök dátumát, vagy akár egy idézetet is gravíroztathattok az üvegre vagy a tároló dobozra, ha ezt a megoldást választjátok, még személyesebbé tehetitek a szertartást.

Kiegészítők - Tárolók, Üvegek és Dekor homokLakatceremónia

Esküvői szerttartás lakatceremónia

A lakatceremónia is többféle képen végezhető. Alapvetően két fő változatot kedvelnek a Párok, de igazából a képzeletetek szabhat csak határt annak, hogy mit és hogyan szeretnétek “laka-tolni” bármely szertartás keretein belül. Az első esetben két külön lakatot zártok le, amelyek egymásba kapcsolódnak, ezzel Titeket és a kezdődő új közös életeteket szimbolizálva. A ceremónia végén az egymásba fonódó lakatok kulcsát elhajíthatjátok vagy akár egy arra kiszemelt tanúnak vagy anyakönyvvezetőnek adjátok oda szimbolikusan megőrzésre, lufira kötve engedjétek el vagy akár nehezékhez rögzítve dobjátok vízbe.

A lakatszertartás másik módja amikor egy közös lakatot használtok, amivel valami különlegeset zártok le. Különösen kedveltek ebben a témában a fa mintázatú képek, melyek a családot, családfák egyesülését jelképezik. Abban az esetben ahol már született gyermek vagy korábbi házasságból érkező gyermekek vannak, még inkább belsőségesebb a ceremónia, ha a Ti nevetek mellett a gyermekek neve is felkerül a fa levelire. Esetleg a közös gyermeketek is segít a lakat felhelyezésében.


Tipp: A lakatokat Monogramotokkal ellátva, vagy az esküvő dátumával gravírozva is kérhetitek! Lehetőség van három számjeggyel nyíló lakatot kérni, ez esetben az esküvő dátuma is lehet a nyitó kód.


Kiegészítők - Szív lakat, monogrammal ellátott lakat


Kötélceremónia

Esküvői kötélceremónia

Kötélceremónia a végleges egymásba gabalyodást jelképezi tökéletes kiegészítője lehet egyházi szertartásnak, mivel a kezdetekben a kötelek, a férfit, a nőt és Istent jelképezték. Viszont mára ez a vallásos szemlélet kicsit háttérbe szorult és a jól megszokott két külön életút egy közös új életbe fonódását jelképezik az összeszőtt kötelek. Ennél a ceremóniánál is variálhattok a Beneteket jellemző színekkel, illetve ha van közös gyermek, őt is jelképezheti egy kötél. A ceremónia során a három kötelet összefonva, a későbbiekben látványos dekorációs elemet készíthettek közös otthonotokba.


Tipp: A köteleket tartó táblát vagy képkeretet alapvetően a Nevetekkel és az esküvő dátumával ellátva készítjük, viszont lehető-ségetek van egyedi idézet vagy esetleg dalszöveg részlet megadására is. Képtartóval ellátott táblát is készítünk, mely segítségével a későbbiekben esküvői fotóitokkal tehetitek személyesebbé a szertartás emlékét.


Folyadékceremónia

A folyadékceremónia is a homoköntéshez hasonlóan zajlik, úgyan úgy tároló edénybe töltitek a két különböző színű folyadékot, amelyek egybe öntve, egymással keveredve egy harmadik színű folyadékot fognak alkotni. Ez a ceremónia is látványos viszont jóval költség-hatékonyabb, mint a korábbi ceremóniák. A színes folyadékokat Ti magatok is kikeverhetitek sima víz és ételszínezék segítségével.


Tipp: Még extrémebbé varázsolhatjátok a folyadék ceremóniát, olajok és csillámok segítségével!


A folyadék ceremóni egy izgalmas változata a Borceremónia. Ebben az esetben egy vörös- és egy fehérbor összeöntésével saját egyedi Rosé borotokat készíthetitek el. A ceremóni többféle képen is végezhető, a borokat önthetitek pohárba, amit közösen el is fogyaszthattok, de tölthetitek üvegbe is, amit ledugózva esetleg viasszal lezárva eltehettek emlékbe is. Ebben az esetben egyedi címkés üveget is kérhettek, az esküvő dátumáva, a helyszínnel és a Nevetekkel ellátva, illetve fantázia nevet is adhattok borotoknak.


Tipp: Érdeames figyelni az arányokra, a karakteres és sötét színű vörösborok könnyen elszínezik a fehérborokat, így arányaiban érdemes kevesebb vörös nedüt önteni, a közös keverékbe.

A folyadék ceremóni egy újabb alternatívája a Kávé ceremónia. Ennél a ceremóniánál is több forgatókönyv létezik, elkészíthetitek egymás kávéját és egymást megitatva a csészékből zárjátok le a ceremóniát. Választhatjátok azt a megoldást is, amikor a tejhabot és a kávét töltitek össze egy bögrébe és közösen fogyasztjátok el a kávétokat.


Tipp: Köszönőajándékként vendégeitek is ajándékozhattok az általatok kedvelt kávéból, egyedi csomagolásban kis adagokba porciózva, ők is részesülhetnek a ceremóniátok élményéből.Cukorka ceremónia

Nagyon eredeti ceremónia és garantáltan élvezni fogjátok a ceremóniát, ha édesszájúak vagytok! A folyadékceremóniához hasonlóan itt is két különféle drazsét, cukorkát, rágógumit vagy amit csak el tudtok képzelni töltötök egy kis tároló edénybe. Emelhetitek a hangulatot ha a finomságokat egy cukorka automatába töltitek. Ha már vannak közös gyerekeitek, a gyerekek biztosan oda lesznek ezért a ceremóniáért, Nekik egy kis pohárkába tölthettek is ki a közös édességkeverékből, garantáltan egy cukorka sem fog megmaradni.


Tipp: Válasszátok ki kedvenc cukorkáitokat és ezeket töltsétek össze, az se baj ha egyikőtök a sósat, a másikótok pedig az édeset szereti. Az ízek és Ti is kiegészítek majd egymást! Ha már nagyobb család vagytok a gyerekek kedvence is belekerülhet az összeállításba.


Óraceremónia

Az óraceremóniánál a kimondott igenek időpontjában indítjátok el az órát ezzel jelképezve közös életetek kezdetét. Érdemes az esküvő stílusához illő vagy egy szép antik órát választonotok, ami később dísze lehet otthonotoknak. Megkérhetitek az anyakönyv-vezetőt vagy a papot is, hogy miután Ti beállítottátok a mutatókat, Ő helyezze be az elemeket és indítsa el az órátokat, ezzel is hitelesítve frigyeteket.


Tipp: Választhattok olyan faliórát is ami képkerettel együtt kapható és a keretbe helyezettek egy fotót, ami az óra indításakor készítettetek.


Festéköntés


Rendkívül egyedi és kreatív, de csak biztoskezű pároknak ajánljuk vagy olyan menyasszonyoknak akik nem akadnak ki, ha esetleg pár csepp festék a hófehér ruhájukon landol! Viszont, ha szeretnétek valami teljesen egyedit alkotni a házasságkötésetek során, akkor ez a Ti ceremóniátok! A Festék ceremóniához nincs másra szükségetek mint két különböző színű festékre, egy festővászonra és már mehet is a festékcsorgatás. A vásznat érdemes festő állványra helyezni és egy kis tálcára állítani, ami felfogja a lecsurgó festéket. Amint megszárad a festék, már rakhatjátok is ki a képet közös otthonotokba.

Tipp: A Festést még egyedibbé tehetitek, ha fehér gyertyával rajzoltok a vászonra, még mielőtt a festék rákerülne. Így a gyertya védőréteget fog képezni a vásznon és ott a festék nem tud majd megtapadni. Ezzel a módszerrel a monogramotokat vagy valami szép, rátok jellemző mintát is készíthettek! Mint megszárad a festék, már rakhatjátok is ki a képet közös otthonotokba.


Faültetés

Igazán romantikus és környezettudatos ceremónia. A közös életeteket jelképező csemete elültetése és majdani gondozása nagyon izgalmas része lehet a házasság-kötéseteknek. A sár és a piszok miatt nem kell aggódnotok, az ültetés csak jelképes, a már korábban elültetett kis növényre csak egy-egy marék földet szórjatok és öntözzétek meg. A szertartást követő gondoskodás a lényeg és a közös munka, ahogy a növényeteket és a szerelmeteket tápláljátok.


Tipp: A facsemetére színes szalagokat is köthettek, így öltöztetve a kis csemetét még ünnepiesebb hangulatba.


Időkapszula

Az időkapszula készítése nem is olyan bonyolult mint az elsőre gondolnátok, igazából bármilyen tároló alkalmatosság, ládika, palack tökéletes hozzá. A kapszulába bármit elhelyezhettek, ami majdan az Esküvőtök pillanatára emlékeztethet, egy aktuális napilap, egy fotó ami aznap készült. Fogadalmakat is írhattok egymásnak, de a násznépet is megkérhetitek arra, hogy üzen-jenek nektek a jövőben. Tippeljék meg hány gyereketek lesz, milyen neműek vagy épp azt, hogy lesz a háziállatotok vagy sem. Az időkapszulát lezárhatjátok egy, három vagy akár tíz évre is, ez is csak rajtatok áll és, hogy mennyire vagytok kíváncsi természetűek. A palackot dugózzátok le és viasszal zárjátok le, a ládikát pedig le is lakatolhatjátok. A kulcsot egy arra kijelölt fontos személynek megőrzésre adjátok át. Az időkapszula felnyitása jó alkalom arra is hogy összegyűljetek megint a nász-néppel.


Tipp: A vendégeknek előre elkészített cetliken tegyétek fel a megtippelendő kérdéseiteket, akár vicces fogadásokat is köthettek


Amennyiben valamelyik ceremónia elnyerte a tetszéseteket, de nem találod a terméket a webshopunkban vedd fel velünk a kapcsolatot telfeonon vagy email-ben és készítünk számotokra egy egyedi árajánlatot!

info@dream-hole.com

+36303725706

Dream-hole

#dreamhole #weddingceremony #esküvőiceremónia #gyertyaceremónia #homokceremónia #borceremónia #folyadékceremónia #óraceremónia #faültetés #időkapszula #szertartás #polgári


2 868 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page